вторник, 8 октомври 2013 г.

Тези, които използват изречения, родени от чужди мисли и непроверени от собствената им логика и не ги развиват, показват своята нестабилност. Не се страхувайте, че може да изглеждате некомпетентни – да се перчите с колата на леля си е същото като да представяте чужда мисъл, и дори е много по-лошо – това е гордост от нещо чуждо, в комбинация с това да имаш идоли. Това са знаци за ниско ниво на Съзнание. Човек с ниско ниво на Съзнание се хвали със своите дънки, които не са ушити, нито купени от него, обича баба си, но не може да я разбере и причината за всичко това е липсата на вътрешна логика.Катаклизмите – причини и Ритми. Не да оцеляваш, но да живееш.

Всеки феномен, както и всички бедствия не само имат причини, но също и графики, по-точно Ритми. Цялото Пространство е като едно човешко тяло, което диша в известни Ритми, определени от енергийни сегменти. Механизмът на формиране на Ритмите е също така сферичен и не се управлява от Висшият Разум, както обикновено се счита, но на първо място от по-низши разуми. За пример 1000 човека могат да отглеждат домати и зеленчуци, които са необходими за всички хора. Ако тези 1000 човека решат да не работят, това ще окаже влияние на други хора в града и на някои хора, които изграждат космически кораб. Ако хората създаващи космически кораб спрат за известно време, това няма да засегне много работата на останалите хора. Висшият Разум, отново като групов Разум, а не само като някаква индивидуалност, създава законите на Пространството, които са също производен продукт на частите и групите формиращи Пространство. Под въздействието на законите на Пространство или по-точно, от конфликтите на частите и групите се образуват Ритмите.

Един Ритъм може да бъде сравнен с поведението на топка за тенис, тъй като Егото на субекта е като топка ударена от ракета, която после полита отново към стената и се удря в законите на Пространството. Пътят обратно към ракетата е точно определен от първоначално дадените параметри и силата на контакта със стената. Следващите движения на топката от ракетата към стената и обратно варират според ъгъла на удара върху законите на Пространство и емоционалната устойчивост в отговора на Егото на субекта.

Много конфликти със законите на Пространство в тази среда и в отделни краища на Пространството (обикновено погледнато) създават Ритми, които варират около фракталният модел, но могат да бъдат спряни от по-силен Ритъм, както и от колинеарни Ритми или от Ритми разположени под ъгъл или перпендикулярно и създадени от субекти от по-ниско ниво или със Съ-Знанието (Съвместното Знание) на субекта. Ритмите съдадени от частиците са формирани в единствен фонов Ритъм в Цялото Пространство, диктувайки степента на развитие на Съ-Знанието на Цялото Пространство и на развитието на Пространството. Това е като изгаряне или възпаление върху тялото, което кара сърцето да бие и цялото тяло да вибрира по-силно отколкото в състояние на покой и по този начин спирайки проблемите идващи от развитието да накара тялото да предприме действия. Ако има няколко изгаряния и възпалението стане по-силно, тогава тялото увеличава Ритъма. Не трябва да се сравнява работата на Ритмите с махало, това е детско сравнение. Сферичният подход е много по-подходящ за сравнение с процесите възникващи в Пространството.

Ритмите на човешкото тяло могат да се забавят или да се засилят взависимост от времето в годината, сезона, времето от деня … и още от Ритмите на Цялото Пространство и всеки от тези стадии варира взависимост от много фактори възникващи с всяка част и с всеки субект в Пространството. Тази промяна, погледната просто, може да бъде двупосочна, на основа на махалото, но всъщност Пространството би било в колапс, ако имаше само плюс и минус. Всички взаимодействия в Пространството са сферични и едно събитие оказва влияние върху много енергии, които са диаметрални (както когато две реки се вливат в една) или разположени една срещу друга. Това всъщност е като обикновена игра на карти – яко някой реши да стане, за да се запази равновесието, всички останали го карат да седне. При хората, разбира се поради тяхното по-неустойчиво развитие, става въпрос не толкова за равновесие, но за законите на Пространството, които са едни и същи за всеки и днешната надменност в играта е утрешна нощ в затвора.

Когато Ритмите на няколко субекта са добавени един към друг и са в една анти-фазова позиция по отношение на други субекти и енергии възниква и конфликтен катаклизъм. По отношение на глобалните структури, катаклизмите на земята са нещо, като пропадане на един от етажите, който блокира изхода от мравуняк. Необходимост, за да се запомни основата на законите на Пространството – Свобода и Отговорност. Това означава, че всеки катаклизъм е балансьор и Урок за последствията от насилието причинено от субектите, които създават потенциални възможности водещи до катаклизъм. Това е като миньор, който тръгва да прави изкоп, където не трябва и е дори без обезопасителни средства и вентилация. Проучването не отнема много време.

За да се разбере какво е Карма, субекта няма да говори за факта, че е невинен, обвинявайки своите прегрешили предшественици. Ако изследваме въпроса за Кармата, не би се появило желание да обвиняваме някого за греховете му. Където и да се намира субекта в момента, навсякъде е в съгласие със своята Карма и ако има катастрофи около него – това е само един урок на отстъпване, за да Осъзнае последиците от престъпните действия и така да не пожелае да ги повтаря.

Има много фактори, които контролират Ритмите и силата на бедствията. Събития на отделна платена са контролирани от фактори от всички нива на Пространството, но една е основата – Свободата е Пътят избран от всеки субект, който сега появява на тази планета и той се възползва от нея – а след това идва и Отговорността. Колко много от тях викат за Свободата, но малко са тези, които искат да получат тяхната собствена Отговорност, а във вечността едното без другото не съществуват, защото ако някой е безотговорен това отнема Свободата на друг.

Днес за първи път от тази ера, ние имахме възможност да видим представители на НАСА да показват, че не рабират структурата на Космоса, както и какви ще бъдат перспективите на бъдещето. Единствено нещо, което казват сега е, че нищо не може да бъде предсказано, оказа се и че всички техни изследвания на астероидите са пълна бъркотия. Те все още не са разбрали напълно и не ще осъзнаят собствените си грешки. Сега те казват, че по някое време може да се появи астероид, който да не остави шансове за земята. Колко смешно. Нека проверим – след като някой е ударен по главата, неговата памет се губи, а другият става Свръхсетивен. Земята е също така един субект и удар по нейната глава, може не само да я убие, но може също така да я прехвърли в друго ниво на Съ-Знание, както и определен брой субекти с нея.

Ние не сме тук, за да ви плашим, но да покажем Начините за избягване на бедствията насочени към оделните субекти или групи. Всичко с времето си. Вие може със сигурност да направите връзка и да кажете че Съ-Знанието на субектите живее там където субекта живее и така да ни поставите в размисъл или дори да кажете че е измислица и всичко ще бъде прекрасно. Всъщност всичко е много по-сложно а същевременно и просто.

По-сложно е защото Съ-Знанието не се усилва чрез медитация, но само с логическа обработка на Знанието и Опит, а следователно процеса е дълъг и труден, много по-труден и тесен от изкачването и най-стръмната планинска пътека. А е просто, защото този, който реши да се уповава на Бог, не само на думи, а и в действителност е вече излязъл от ада и е отишъл във Вечността. Смъртта не е само на Плътен план, особено като има и много плътни, така и Тънки (Фини) планове. Иключвайки смъртта като нещо друго, в тази статия ние няма да описваме в детайли, но просто ще кажем – смъртта в бизнеса не е смърт на работниците, а крах на структурата. Пространството е създадено по образ и подобие. Всеки, който върви по пътя водещ до Бога и всеки ден ходи в него, не се залавя с религии, партии, но този …

Преди всичко – Космосът има скорост на развитие. Митът, че не съществува време на Фините планове е неверен, времето съществува, сферично е, не представлява календар, не е непредвидимо и се нарича Ритми, времето съществува и ние ще го покажем подробно в други статии. Едновременното съществуване на минало и бъдеще, не е точно това, което се смята за масовоприето. Да гледаш през времето, докато се опитваш да видиш миналото и бъдещето, за да ги управляваш както и себе си и събитията във времето, не е като да преминаваш безкрайно през процесите. Пространството се разширява и вече се доказва наличието на скорост – отсъствие на движение, отсъствие на скорост, наличие на движение, наличие на скорост, независимо колко сферично е било движението, разширението е еднакво и не би могло да има друг вид разширение на Целия Космос. Във всяка част на Космоса, на всяко равнище има скорост. Нека проверим – Бог е като нещо, което е съставено от много едноправни Божества, всяко от които е съставено от развиващи се части, които имат скорост на деление и развитие на Съ-Знанието. Ако Бог е създаден от части, които се развиват, то тяхната скорост създава Ритмите на Бог и разликата в Ритмите и фракталната промяна е промяна в степента на растеж на Съ-Знанието на Бог. Бог като цяло в определена степен е индивидуалност и следователно Обединено Съ-Знание на Божествата, в Цялото всеки от тях не само има Негов общ Опит, но също е съставен от развиващи се уникални частици, като хората – те изглеждат структурно еднакви, но всеки е уникален. Тази разлика води до живото многообразие вътре в Цялото, и многообразието не е нищо освен разделение, движение и скорост на движението. Степентта не е постоянна, което от своя страна показва наличието на различни скорости взаимодействащи помежду си чрез обединение и чрез увеличаване или намаляване на общото им изваждане. Изглежда, че отговорът е нула, но Космосът не може да спре своето разширение – тъй като спирането е смърт – оттук и степента на развитие е по-висока от степента на намаляване. Това означава, че Цялото не само има Ритми, но също и сбор от скоростта на разширението, а оттук и време.

Всеки, който не съответства на скоростта на развитие на Космоса, изоостава в миналото. Това е като семейство, което пътува в кола теглена от коне от селото към града, един от семеството управлява конете, друг който се вози и трети, който е отишъл да яде ягоди, да и е изостанал назад…и тогава мечката идва точно до тази поляна. Този, който не развива своето Съ-Знание, се среща с мечката, но мечката може да стане човек, ако използваме терминологията от Евангелието – ще бъде заклеймен. По-точно по-силните завземат по-слабите, за да станат по-слабите на тяхна страна. Както човек, който извършва своята част, когато яде краставица и я прави част от своето ДНК.

Скорошен клип по новините показва, как професионален скиор скачайки от хеликоптер успява да избегне лавина. Хеликоптера намалява и в момента, в който е на половина от хода си, става ясно че зад него се спуска лавина. На скиора е съобщено по радиото, защото той не е видял лавината. Когато решава да отиде направо, за да избегне лавината, тя почти го покрива, но той успява да избяга. Човек, който постоянно развива своето Съ-Знание е като професионален скиор, който има първоначална скорост, която му позволява да избяга от лавината, но този който се отклонява, за да помирише аромата на цветята няма време да се вземе в ръце и да тръгне, както е казано в притчата за 10 девици и лампите в Евангелието на Матей.

Какво означава да избягаш от лавината? В къща живее семейство - бебе, майка и татко. Родителите нахранват детето, заключват къщата и отиват на работа, но нещо се случва с тях, детето е малко и заключено в къщата и не може да бъде нахранено… Много от хората имат такова ниво на Съ-Знание, че на Астрално ниво са като малки деца, които се хранят благодарение на факта, че техните холограми събират енергия на Плътен план, тъй като на Тънък план те са безпомощни с тяхното ниво на Съ-Знание. Ако обаче възникне катаклизъм на територията на Плътния план, където холограмо-получателят живее, детето със Съ-Знание на малък потребител остава без енергия, информационно захранване и без възможности за развитие, следователно той може да умре, но и по-точно може да прекъсне квантума, който е събирал и с който се е стиковал от дълго време. За да предотврати това малкият субект трябва да развие негово собствено ниво на Съ-Знание, така че на Астрално ниво тай да не бъде дете, но зрял човек, който все още не може да стане безкрайна Вечна машина, но може и да оцелее и дори да продължава да се преражда, за да увеличи своето Съ-Знание до горната точка на Златното сечение.

Това не е всичко. Субектите, които могат, дори с помощта на Квантов преход да увеличат тяхното Съ-Знание на горната граница на Златното Сечение са изключително малък брой, но Бог е Любов. Има една възможност, която хората отказват да разберат, че е определено в законите на Космоса – където са двама или трима в Мое Име, там съм и аз посред тях. Кой може да схване основите на Кармата, не е трудно да се разбере, че семейство на Плътен план са като деца в същата къща на Тънък план и тези, които са оставени без тези, които ги хранят могат да си помогнат един на друг и да оцелеят заедно.

И това не е всичко. В къщата на по-Тънък план съжителстват Души от едно и също семейство, но въпросът е, на какво място се намира къщата. В съседство с глупаци или такива, които се приближават към Бог. Хората обединени от целта за приближаване към Бог, разбира се не танцуват и не правят събирания, живеейки в съседство и както подобно на хора, които полагат грижи за друг човек на Плътен план, те могат да си помагат един на друг, УЧЕЙКИ, помагайки си да Познаят някои енергии без да е необходимо да се прераждат и така заедно да се издигнат.

За тези, които могат да се обединят, не за да си пийнат и поприказват или да се похвалят, няма катаклизми на Плътен план, които да ги ужасят, а на по-Тънък план този фактор е по-малко значим, защото колкото по-Тънък е плана, то той е по-стабилен. Докато за субекта физическото тяло е по-важно от Душата на Тънък план, той е като дете на Тънък план и шансовете да оцелее при бедствие е малък колкото е малко неговото Съ-Знание. За този, за който Душата е нещо не отделно и отдалечено, но нещо истинско, този човек сега не се безпокои от някакви астероиди и бедствия, те няма да му навредят, а само ще добавят Опит и ще подобрят неговото Съ-Знание за решителен скок. Също така и няма финансови кризи, които да са плашещи за фермери, които разчитат на тяхното Съ-Знание, нито субсидии, цени на горива, цени на фондовата борса и т.н. Квантовият преход не е мит, това е вече наблюдавано явление и независимо с какъв астероид или бедствие някой може да се сблъска, той вече няма да има дългове или да го интересуват новините от фондавата борса, но ще има само собственото си Съ-Знание и Съ-Знанието на групата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар